Camønogaardens historie

Navnet 


Camønogaarden fik sit navn i april 2018, hvor Henrik og Dorte flyttede til Møn fra Østerbro ind i en gammel gård fra 1870. Gården  ligger lige ud til Camønoruten, det var derfor oplagt at kalde gaarden Camønogaarden med museets godkendelse, som står for Camønoen.


Hvorfor flytte til Møn


Dorte har i de sidste 4 år lavet stillevandringer, nærværs-kurser i naturen, og havde i den forbindelse lavet en stillevandring på Camønoen, slået op på Facebook. Opslaget gik viralt og i løbet af en uge havde hun 10 udsolgte stillevandringer på Camønoen. Det var skubbet til at flytte til Møn, lave nærværs-kurser i den storslået natur og etablere et hyggeligt overnatnings sted og kursus center.

Henrik var glad for København, især som selvstændig indenfor arbejdsmiljø. Han blev dog betaget af gården kun 2 km. fra klinten ved Liselund slot og kunne se potentialet i stedet med de spændende bygninger og de 16.877 m2. I området er der blandt andet  en sø med kvækkende frøer. Der er et shelter ved søen, som har fået et dejligt trægulv. Der er masser af hyggelige kroge, hvor det er muligt at slå sit eget telt op og hygge sig i fuglesang og landlige omgivelser med bølgende marker. 


Dark Sky og Biodiversitet


International Dark Sky Association har med deres Dark Sky Community, efter at have tage flere målinger i mørket på Møn og Nyord erklæret området her for Dark Sky. Her er mørkt, stjernehimlen og mælkevejen står klart. Jacob den yngste søn, der lige nu bor i Barcelona sagde overbærende," ja stjerne himlen er jo over alt, hvorefter han eftertænksomt stoppede op og sagde "Ok inde i byen slår månelyset ikke en skygge". Dorte og Henrik blev i 2019 certificerede Dark sky guider.

Biodiversiteten er også helt i top i området og det er vores ønske at mennesker, bier og blomster trives på Camønogaarden.